Hoe Mosman uw dak professioneel ontmost

logo met 1.png

Curatieve antimoslaag

In deze eerste fase wordt er een curatieve anti-mos-behandeling uitgevoerd op het dakvlak.

Deze behandeling wordt uitgevoerd op een droog dak. Als de dakpan ‘uitgedroogd’ is neemt de pan voldoende anti-mosproduct op, dit product zorgt ervoor dat de vervuiling als mosproppen, korstmossen, algen … al beginnen af te sterven. In deze fase wordt al een groot deel van het werk uitgevoerd en kunnen we efficiënter werken.


logo met 2.png

De reiniging

Naargelang het type dak en de vervuilingsgraad kunnen we beginnen reinigen na 14 dagen. Hiervoor werken we met professionele en op maat gemaakte machines. Voor de reiniging gebruiken we geen producten, enkel warm water, tussen 90° en 150°, afhankelijk van de dakbedekking. Door de hoge temperatuur en de lage druk wordt de vervuiling verband tot in de kern. Zo kunnen we reinigen zonder schade aan te brengen.

 Tijdens het reinigen controleren we ook mogelijke problemen die na jaren kunnen opkomen door stormschade en verduuring.


logo met 3.png
 

Preventieve antimoslaag

Na het reinigen brengen we een anti-mos-behandeling aan. Deze vertraagt nieuwe vervuiling waardoor u voor lange termijn kan genieten van een proper dak.


Coating bij betonpannen en kunstleien

Betonpannen en kunstleien kunnen, na voorgaande stappen, ook voorzien worden van een nieuwe coating. Deze wordt aangebracht met professionele spuittoestellen. Vooraf moet wel gekeken worden welke dak elementen afgedekt moeten worden om verfspatten te voorkomen.

We werken steeds met professionele producten die bestand zijn tegen UV licht. Mosman geeft u 10 jaar garantie op het uitgevoerde werk!


Nazorg

Door uw dak om de 4 à 5 jaar te laten behandelen met onze biologische producten kunnen we uw dak mosvrij houden. Indien u het wenst houden wij bij wanneer uw dak een herbehandeling nodig heeft en nemen we dan met u contact op. Dit zonder grote kosten maar met oog op de toekomst van uw dak. Bij zo’n behandeling kijken we meteen ook na of uw dak schade heeft ondervonden van tijd of weer en houden we u op de hoogte van nodige maatregelen.